Geriausias daugiafunkcinis spausdintuvas namams

2017-07-20

Dažnai mums namuose reikia ne tik spausdintuvo, bet praverstų ir skeneris ar kopijuoklis. Tam atvejui yra daugiafunkciniai įrenginiai, kurie ir spausdina, ir skenuoja, ir kopijuoja, o dažnai ir turi siuntimo faksu funkciją!

Dažniausiai renkantis daugiafunkcinį įrenginį didžiausias dėmesys skiriamas spausdinimo funkcijai, taigi reiktų nuspręsti kokio tipo spausdintuvo norite: lazerinio ar rašalinio. Kaip ir prieš tai buvusiuose straipsniuose minėjome, lazeriniai įrenginiai daugiau yra skirti spausdinti dokumentams, bet namų vartotojams reikia neatmesti ir rašalinio daugiafunkcinio įrenginio varianto, nes jei dažniausiai būna gerokai pigesni ir mažesni.

Taigi šiandieną aptarsime tiek lazerinius, tiek rašalinius įrenginius ir patarsime Jums koks yra geriausias daugiafunkcinis spausdintuvas namams.

Lazeriniai daugiafunkciniai spausdintuvai spausdinantys ne spalvotai:

Su šiais įrenginiais Jūs gausite nespalvoto spausdinimo bei kopijavimo funkcijas ir spalvotą skenavimą (būna labai retų išimčių kai ir skenavimas būna nespalvotas). Optimaliausia namams būtų rinktis tokius įrenginius kaip Kyocera FS-1220MFP arba Brother DCP-1510. Šie įrenginiai spausdina 20 puslapių per minutę greičiu, yra jungiami per USB prie vieno kompiuterio. Kyocera FS-1220MFP tonerio resursas – 1.600 A4 formato puslapių, o Brother DCP-1510 – 1.000 A4 formato puslapių. Namuose, kur yra spausdinama nedaug, šių resursų pilnai užtektų ilgam!

Vis dėl to, jeigu namuose galvojate skenuoti ar kopijuoti dokumentus kurių apimtis yra didesnė (2 ir daugiau lapų), patogu turėti daugiafunkcinį spausdintuvą su automatiniu dokumentų tiektuvu (ADF). Su šia funkcija Jums nereikės skenuoti po vieną lapą atskirai, o įdėsite dokumentus į ADF‘ą, paspausite vieną mygtuką ir visus dokumentus įrenginys nuskenuos arba nukopijuos pats. Automatinį dokumentų tiektuvą turintis geriausias daugiafunkcinis įrenginys namams būtų Brother MFC-L2700DW. Jo spausdinimo greitis yra 26 puslapiai per minutę, daugiafunkcinis spausdintuvas taip pat turi automatinį dvipusį spausdinimą, bevielį Wi-Fi ryšį. Su didelės talpos toneriu skirtu šiam modeliui Jūs galėsite atspausdinti net 2.600 puslapių.

Lazeriniai daugiafunkciniai spausdintuvai spausdinantys spalvotai:

Šios grupės daugiafunkciniai įrenginiai, kaip ir prieš tai apžvelgi modeliai turi visas reikiamas funkcijas, tik jūs galite rinktis ar norite spausdinti / kopijuoti spalvotai ar ne spalvotai. Kaip jau ir buvome minėję, lazeriniai spalvoti įrenginiai turi vieną ryškų pranašumą prieš rašalinius – jeigu spausdinama juodai baltai yra naudojamas tik juodas toneris, taip yra taupomi Jūsų pinigai eksploatacijai! Jei nusprendėte įsigyti būtent šios kategorijos modelį, geriausia būtų rinktis tokį įrenginį kaip Kyocera ECOSYS M5521cdw. Šis modelis spausdina, skenuoja, kopijuoja bei turi siuntimo faksu funkcijas. Spausdinimo greitis yra 21 puslapis per minutę, jo pilnai užteks spausdinimui namuose. Taip pat įrenginys turi automatinį dvipusį spausdinimą, automatinį dokumentų tiektuvą, tinklinį spausdinimą, Wi-Fi bevielį ryšį. Su šiomis funkcijomis Jūsų kasdieniai darbai tikrai vyks greitai bei sklandžiai.

Rašaliniai daugiafunkciniai įrenginiai:

Jeigu norite spalvotai spausdinančio įrenginio tuomet verta peržiūrėti ir rašaline technologiją turinčių įrenginių katalogą. Jie dažniausiai būna pigesni už lazerinius, bet taip pat kokybiškai atlieka visus darbus. Žinoma, jeigu planuojate spausdinti paveikslėlius ar nuotraukas, ir Jums reikia tikrai geros vaizdų kokybės, rašalinis daugiafunkcinis įrenginys yra puikus pasirinkimas. Pats paprasčiausias modelis būtų Canon PIXMA MG3051. Jis spausdina, skenuoja ir kopijuoja. Žinoma, šio modelio spausdinimo greitis yra tikrai mažas (8 puslapiai per minutę), bet rezoliucija aukšta (4,800 x 600 dpi), taigi atspausdinti vaizdai bus kokybiški. Šis daugiafunkcinis spausdintuvas turi bevielį Wi-Fi ryšį bei gaili būti jungiamas per USB prie vieno kompiuterio.

Kitas modelis Epson L382 taip pat yra būtent namų vartotojam pritaikytas daugiafunkcinis spausdintuvas. Šio modelio yra vienas labai didelis pranašumas, jame yra integruotos rašalo kasetės (talpos), jos yra užpildomos iš rašalo buteliukų. Kadangi nereikia pirkti visos rašalo kasetės, o tik originalų rašalą, išlaidos eksploatacijai ženkliai sumažėja! Taip pat šis modelis gali būti jungiamas prie vieno kompiuterio per USB jungtį.

Jeigu Jums yra reikalingas automatinis dokumentų tiektuvas, tuomet siūlytume rinktis Brother MFC-J480DW. Šis daugiafunkcinis spausdintuvas taip pat turi automatinį dvipusį spausdinimą, Wi-Fi ryšį, spausdina iki 12 puslapių per minutę greičiu. Rašalo kasetės šiam įrenginiui yra skirtos atspausdinti 550 A4 formato puslapių, taigi spausdinant nedideliais kiekiais namuose, šio resurso pilnai užteks!

Dar vis kyla klausimų kokie yra geriausi daugiafunkciniai spausdintuvai ir koks būtų pats tinkamiausias Jums? Drąsiai kreipkitės į mus, profesionalūs konsultantai padės išsirinkti modelį atitinkantį Jūsų lūkesčius bei pasiūlys geriausią kainą!


 **Tonerių ir rašalo kasečių resursai skaičiuojami spausdinant A4 formato dokumentus su 5% lapo padengimu.