Kokį juodai baltą lazerinį spausdintuvą pirkti?

2017-07-17

Apsisprendus pirkti juodai baltą lazerinį spausdintuvą tikriausiai Jums iškilo klausimas, koks yra geriausias nespalvotas lazerinis spausdintuvas? Šiame straipsnyje pasistengsime į šį Jūsų klausimą atsakyti.

Jeigu spausdintuvą naudosite namuose, tikriausiai su juo nebus labai daug spausdinama. Nedidukas juodai baltas lazerinis spausdintuvas yra pats tinkamiausias variantas namų vartotojams, kurie planuoja atsispausdinti bilietus į renginius, skrydžio informaciją, patiekalų receptus ir panašiai. Tokiu atveju, jums nereikia didelio spausdinimo greičio ar labai didelių tonerio resursų. Toks įrenginys kaip Samsung Xpress M2026 puikiai atitiktų Jūsų lūkesčius jeigu planuojate spausdintuvą jungti tik prie vieno kompiuterio.

Kadangi šiais laikais technologijos sparčiai auga, mes vis daugiau kasdienėms reikmėms naudojame planšetinius kompiuterius ar mobiliuosius telefonus (kurie kartais netgi atlieka kompiuterio vaidmenį), todėl namuose patogu būtų turėti spausdintuvą, kuris galėtų spausdinti per Wi-Fi bevielį ryšį tiesiogiai iš Jūsų turimo mobiliojo įrenginio. Tokiu atveju juodai baltas A4 formato lazerinis spausdintuvas Brother HL-1210W būtų pats tinkamiausias variantas.

Dar viena patogi spausdintuvų funkcija yra automatinis dvipusis spausdinimas, dar kitaip vadinamas „dulpeksas“. Ši funkcija pasižymi ekonomiškumu bei ekologiškumu, kadangi ženkliai sumažinsite savo išlaidas popieriui spausdindami ant abiejų lapo pusių. Jeigu norite šios funkcijos savo namų spausdintuve, Jums reikėtų apsvarstyti galimybę pirkti įrenginį Kyocera FS-1061DN arba siūlytume rinktis Brother HL-L2340DW.

Jeigu ieškote juodai balto spausdintuvo nedideliam biurui tuomet Jums reiktų ieškoti šiek tiek aukštesnės klasės įrenginio nei namų vartotojams, kadangi spausdinimo apimtys tiktai bus didesnės. Žinoma, reikia nepamiršti, kad biure prie spausdintuvo būtų jungiama ne vienas kompiuteris, taigi naudinga funkcija – tinklinis spausdinimas. Jeigu būtent to ir ieškote, tuomet rekomenduojame Jums rinktis Kyocera ECOSYS P2040dn arba Kyocera ECOSYS P2040dw spausdintuvus.

Žinoma, įmonėms dažniausiai reiktų ir skenavimo bei kopijavimo funkcijų, todėl naudinga turėti daugiafunkcinį įrenginį, kuris yra viskas viename. Tuomet reiktų labiau apsižiūrėti daugiafunkcinių įrenginių katalogą, bet apie juos plačiau pakalbėsime kituose straipsniuose.

Jeigu Jūsų įmonė spausdina daug, reikia rinktis didelį greitį turinčius spausdintuvus, kad darbai vyktų sparčiai bei kokybiškai. Tokiu atveju siūlytume rinktis tokius įrenginius kaip Kyocera ECOSYS P3045dn arba Kyocera ECOSYS P3055dn, kurie yra aukštos klasės spausdintuvai, turi visas reikiamas funkcijas, spausdina greitai ir yra „darbiniai arkliukai“. Reiktų atkreipti dėmesį, kad tokių rimtų spausdintuvų tonerių resursai yra dideli ir gali siekti net 25.000 A4 formato puslapių! Taip pat didesnius kiekius spausdinančioms įmonėms reiktų atidžiai išsinagrinėti „paslėptas“ eksploatacijos išlaidas, t.y. būgno, kaitinimo mazgo ir kitų besidėvinčių dalių resursus. Jei šių spausdintuvo mazgų resursai yra nedideli, tuomet spausdinant daug, reikės dažnai investuoti į spausdintuvo remontą.

Tikimės, kad perskaičius padėjome Jums apsispręsti kokį lazerinį spausdintuvą pirkti. O jeigu iškilo papildomų klausimų, kreipkitės į mus, ARG Baltic konsultantus. Mes jums būtinai padėsime išsirinkti optimaliausią variantą!