Mano krepšelis

Kokį spausdintuvą pirkti? Kaip išsirinkti tinkamiausią modelį? (I)

2017-07-14

Jeigu nusprendėte, kad Jūsų namams arba biurui reikia įrenginio kuris skaitmeninius dokumentus perkeltų ant popieriaus tikriausiai pirmas iškilęs klausimas yra: „Kokį spausdintuvą pirkti?

Šiuo metu rinkoje yra begalė skirtingų spausdintuvų gamintojų bei modelių, todėl išsirinkti gali būti sudėtinga.

Mes Jums pateiksime vedlį, kurio padedami be vargo pasirinksite kokį spausdintuvą pirkti.

Kad spausdintuvo pirkimas būtų paprastesnis, Jums reiktų atsakyti į esminius klausimus:

Ką planuoju spausdinti?
Atsakę į šį klausimą greičiausiai nuspręsite Jums pirkti lazerinį ar rašalinį spausdintuvą.
- Jeigu daugiausiai spausdinsite dokumentus (pasiūlymus, sąskaitas, rašto darbus ir pan.) – vienareikšmiškai pliusą dėkite ties lazeriniu įrenginiu.
- Jeigu planuojate spausdinti nuotraukas, dokumentus kuriuose yra nemažai paveikslėlių ir Jums svarbi jų atvaizdavimo kokybė, spalvų tikrumas bei ryškumas, reiktų apsvarstyti rašalinio spausdintuvo įsigijimą.

Reikia spalvinio įrenginio ar užtektų ir nespalvotai spausdinančio?
Į šį klausimą reiktų atsakyti, jeigu nusprendėte rinktis lazerinį spausdintuvą, nes rašaliniai beveik visi yra spausdinantys spalvotai.

A4 ar A3 formatas?
Į šį klausimą atsakymas turėtų būti greitas. Tik reiktų nepamiršti, kad jeigu galvojate apie A3 formato spausdintuvo pirkimą, galbūt reiktų apsvarstyti daugiafunkcinį įrenginį, kuris kainos aspektu gali būti netgi pigesnis nei tik spausdintuvas (už mažiau gautumėte daugiau!).

Koks apkrovimas spausdintuvui yra planuojamas per mėnesį?
Tai vienas iš svarbiausių klausimų į kuriuos reikia atsakyti nuoširdžiai, nes nuo to priklauso kokio lygio spausdintuvą Jums reikėtų pirkti.
- Jeigu planuojate spausdinti nedaug (iki 1000 spaudų per mėnesį) Jums pilnai užteks nediduko įrenginio, kurio greitis būtų iki 20 puslapių per minutę.
- Jeigu spausdinimo apimtys būtų vidutinės (3000 – 5000 spaudų per mėnesį) reikėtų apsvarstyti aukštesnio lygio spausdintuvą turintį 25 – 35 puslapių per minutę spausdinimo greitį.
- Na o jeigu Jūsų spausdinimo apimtys labai didelės, tuomet reikia tikrai greitai dirbančio įrenginio, kurio spausdinimo greitis būtų 40 puslapiai per minutę ir daugiau.

Kokio funkcionalumo man reikia?
Turite nuspręsti kokių funkcijų norite iš spausdintuvo:
- Automatinis dvipusis spausdinimas
- Tinklinis spausdinimas
- Bevielis ryšys (Wi-Fi)
- Kitos funkcijos, pagal Jūsų poreikius

Ar man užteks tik spausdintuvo, o galbūt reikia daugiafunkcinio įrenginio?
Jeigu planuojate ne tik spausdinti, bet Jums reikalingos ir skenavimo bei kopijavimo funkcijos, tuomet reikia rinktis daugiafunkcinį spausdintuvą. Kaip išsirinkti optimaliausią šio įrenginio variantą aptarsime kituose savo straipsniuose.

Kokį biudžetą esu nusimatęs ir kiek planuoju ateityje išleisti įrenginio eksploatacinėms medžiagoms?
Šis klausimas tikriausiai yra pats aktualiausias pirkėjui, bet reiktų atkreipti dėmesį, jeigu spausdintuvas yra pigus tai dar nereiškia, kad ir jo išlaikymas bus toks pats. Prieš įsigyjant spausdintuvą labai reikia atkreipti dėmesį į toneių ar rašalo kasečių resursus, ar jie yra pakankami Jūsų numatomam apkrovimui, ar nereikės daugiau nei vieną kartą per mėnesį pirkti naujų tonerių ir taip neišaugs Jūsų išlaidos. Galbūt geriau įsigyti brangesnį spausdintuvą, bet ateityje neišleisti daug eksploatacinėms medžiagoms.

Atsakę į visus šiuos klausimus Jūs jau puikiai žinosite kokį spausdintuvą rinktis iš visos jų platybės. O vis dėl to, jeigu sunku patiems išsirinkti, kreipkitės į mus, ARG Baltic, mes jums suteiksime profesionalią konsultaciją kokį gamintoją ar modelį pasirinkti geriausia!

 

Antroji straipsnio dalis: Kokį spausdintuvą pirkti? Kaip išsirinkti tinkamiausią modelį? (II)

« Atgal