Mano krepšelis

Kokį daugiafunkcinį spausdintuvą pirkti? Kaip išsirinkti tinkamiausią modelį?

2017-08-30

Kas yra daugiafunkcinis spausdintuvas? Tai toks įrenginys, kuris turi ne tik spausdinimo funkciją, bet ir galimybę skenuoti, kopijuoti bei dažniausiai ir siųsti faksogramas. Kaip ir paprasti spausdintuvai, daugiafunkcinių įrenginių pagrindinė užduotis yra spausdinti, todėl renkantis didžiausią dėmenį reiktų kreipti į spausdinimo parametrus. Ankstesniuose straipsniuose buvome kalbėję, kaip išsirinkti tinkamiausią spausdintuvą, į kokius klausimus renkantis reiktų atsakyti. Taigi, išsiaiškinę kokio lygio spausdintuvo Jums reikia, kokių funkcijų, daugiafunkcinį įrenginį išsirinksite be vargo atsakę dar į kelis klausimus.

Pateikiame Jums trumpą vadovą į ką reikia atkreipti dėmesį renkantis daugiafunkcinį spausdintuvą:

  • Ar man reikia automatinio dokumentų tiektuvo (ADF)?

Automatinis dokumentų tiektuvas – tai toks daugiafunkcinio spausdintuvo priedas, kuris leis Jums skenuoti bei kopijuoti dokumentus ne po vieną lapą pakeliant ir dedant ant stiklo, o visus iš karto. Pavyzdžiui, Jums reikia skenuoti sutartį, kuri yra 10 lapų ilgio. Jūs visus šiuos lapus sudedate į automatinį dokumentų tiektuvą, pasirenkate kur norite nuskenuoti, jeigu reikia nustatote kitus skenavimo parametrus, ir viskas, paspaudus „SCAN“ mygtuką visi jūsų sutarties lapai bus automatiškai nuskenuoti. Taip pat viskas vyktų jeigu norėtumėte dokumentus kopijuoti.

Šis priedas tikrai yra labai naudingas, tik renkantis daugiafunkcinį spausdintuvą, reikia atkreipti dėmesį į ADF talpą, t.y. kiek maksimaliai lapų galėsite sudėti skenavimui. Jeigu Jūsų įrenginys galės spausdinti iki A4 formato lapus, dažniausiai automatinis dokumentų tiektuvas taip pat maksimaliai skenuos A4 formato dokumentus. Analogiškai yra ir su A3 formato daugiafunkciniais įrenginiais.

  • Ar yra reikalingas tinklinis spausdinimas bei skenavimas?

Jau renkantis spausdintuvą turėjote pagalvoti apie tokią funkciją kaip tinklinis spausdinimas. Jeigu dar vis abejojate, ar jis Jums reikalingas, galbūt padės apsispręsti klausimas apie tinklinį skenavimą. Jeigu įrenginyje yra įdiegta tinklo plokštė, Jūs galėsite skenuoti tiesiogiai į el. paštą, FTP serverį ar net į debesiją. Taigi, tinklinis skenavimas yra labai pravartus dalykas tiek namuose tiek biuruose.

  • Ar yra reikalingi papildomi popieriaus tiektuvai arba spintelė įrangos pastatymui?

Dažniausiai kaip opciją daugiafunkciniai įrenginiai turi papildomus popieriaus tiektuvus arba spinteles. Papildomi popieriaus stalčiai yra labai patogus priedas naudojant A3 formato daugiafunkcinį spausdintuvą, kadangi su papildomu popieriaus tiektuvu Jūs galėsite į atskirus stalčius susidėti A4 ir A3 formato popierių, taip Jūsų naudojimasis įrenginiu taps paprastesnis.
Dideli įrenginiai dažniausiai yra statomi ne ant stalo ar žemės, o ant jiems skirtų spintelių, taigi, kaip vieną iš papildomai įsigyjamų priedų reikia apsvarstyti ir metalinę arba medinę spintelę.

Atsakę į šiuos klausimus jau žinosite kokį daugiafunkcinį įrenginį rinktis. O kad Jums būtų dar lengviau ir paprasčiau nuspręsti, atsakymus į mūsų klausimus šiame ir praeitame (Kokį spausdintuvą pirkti? Kaip išsirinkti tinkamiausią modelį? (I)) straipsniuose parašykite ir atsiųskite mums el. paštu (uzsakymai@argbaltic.lt), mes Jums parinksime tinkamiausią modelį ir atsiųsime pasiūlymą, kuriame galėsite matyti visas įrenginio specifikacijas, priedų bei eksploatacinių medžiagų kainas.

« Atgal